باشگاه خبری فراساحل: رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علومجوی در مراسم افتتاح اولین همایش توسعه پایدار دریا محور نگاه جهانی به اقیانوسشناسی و علوم و فنون دریایی را خواستار شد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از سایت خبری مانا، دکتر وحید چگینی در اولین همایش توسعه پایدار دریا محور در محل دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر بحث حضور در جنوبگان را به بحث توسعه دریا محور و اقتصاد مقاومتی پیوند داد و حضور و مشارکت بیشتر جمهوری اسلامی ایران در نگاه جهانی به اقیانوسشناسی و علوم و فنون دریایی در طرحهای اقیانوس هند را خواستار شد. وی جنوبگان را پنجمین قاره از نظر وسعت و سردترین، مرتفعترین، خشکترین و پربارترین قاره جهان از نظر منابع معدنی عنوان کرد و گفت باید قبل از آن که راه ورود بر قاره جنوبگان بر ما بسته شود با حمایت دولت و مجلس، پایگاه علمی و تحقیقاتی در قطب جنوب ایجاد کنیم.
وی در خصوص اقتصاد مقاومتی در بحث اقیانوسشناسی و توسعه دریا محور اظهار داشت: ما باید مسایل را کلانتر از سطح دریا ببینیم؛ بحث اقیانوسشناسی یعنی علوم و فنون دریایی، و باتوجه به مشاع بودن اقیانوسها، باید از این منابع بهرهبرداری شود. دکتر چگینی گفت: ما میتوانیم از دریا به عنوان یکی از حوزههای که اقتصاد مقاومتی بر آن تکیه میکند استفاده کنیم؛ بنابراین پژوهش و توسعه در اقتصاد مقاومتی میتواند نقش زیادی ایفاد کند. وی با بیان این مطلب که طی تحقیقی که در پژوهشگاه انجام شد مشخص شد که درآمد ناخالص کشور از دریا دو درصد است، تصریح کرد: ما باید در برنامه توسعه ششم سهم دریا را بیشتر کنیم و تلاش شود این سهم به ده درصد برسد.
دکتر چگینی با بیان این مطلب که دریا معنی و مفهوم زیادی در اقتصاد ما دارد و باید در این راستا فرهنگسازی کرد و مسوولان به این حوزه باید اعتماد بیشتری داشته باشند، گفت: دریا اهمیت راهبردی در اقتصاد هر کشوری میتواند داشته باشد. وی در ادامه صحبتهای خود برای توسعه دریا پایه کشور، شناخت بیشتر از دریاهای پیرامونی و ظرفیتهای فرامنطقهای در کشور را به عنوان رسالت متخصصان علوم و فنون دریایی و پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علومجوی عنوان کرد. وی بحث صنایع اقیانوسی در منطقه مکران، تولید انرژی از جریانها، پیشبینی جریانها، مدلسازی جریانها، امواج جزر و مد، تولید انرژیهای تجدیدپذیر، سامانه تولید دادههای اقیانوسی و ایجاد ناوگان ملی تحقیقات دریایی از مهمترین مباحث دریایی و اقیانوسی در راستای توسعه دریا پایه کشور اعلام کرد. وی افزود: ما باید به سمت کارهای منطقهای و بینالمللی برویم واز سطح ملی فاصله بگیریم و باید سطح فعالیتهای تحقیقاتی را به سطح جهانی ارتقا دهیم که در این راستا پژوهشگاه، مرکز منطقهای اقیانوسشناسی غرب آسیا را ایجاد کرد.
کد خبر : 455
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir